"Olika kulturer och åldrar möttes"

EF Internationella Språkskolor

"Underbar upplevelse för en 70-åring"

Åk på språkresa till Rom med EF!

När jag installerat mig hos Maria-Pia och Carlo, fått mitt rum, min hylla i badrummet, köksskåpet och kylskåpet, hade jag gjort en resa 50 år bakåt i tiden till inackorderingsrummet i Uppsala. När jag sedan efter test placerats in i mina studiegrupper och träffat mina kamrater konfirmerades känslan. Majoriteten av kamraterna var studenter i samma ålder som jag hade när jag började plugga i Uppsala. En helt underbar upplevelse för en 70-åring.

Skolans läge i närheten av Termini gjorde att jag med buss åkte från Capolinea ändhållplats till Capolinea, enkelt och smärtfritt. Skolbyggnaden låg i de gamla fina kvarteren som kallas Macau. Lokalerna var väl inte i bästa skick men charmiga och ändamålsenliga. Särskilt trevliga var kafferasterna i klubblokalen. Där möttes olika kulturer och med mig även åldrar.

Språk och satsmelodi i fokus

Lärarna var engagerade och entusiastiska och tjatade in kunskaperna bland annat genom att vi lyssnade och lyssnade på texter och därmed fick in språket. Den hemska grammatiken från mina 50-åriga erfarenheter lämnades åt sidan för språk- och satsmelodi. Små grupper, 3-7 elever, gjorde att jag aldrig kunde slappna av och gömma mig bakom andra.

Nu gäller det för mig att hålla igång det jag påbörjat. Jag hoppas att jag ska kunna göra en uppföljning av kursen på plats i Rom under våren nästa år. Är det möjligt att delta endast en vecka? Det tror jag vore värdefullt. Då skulle jag vilja få hjälp av någon av de duktiga pedagogerna med att finslipa mitt tal.

Jag tvingades sluta två dagar för tidigt beroende på en båtresa till Nordkap. Den kunde jag inte säga nej till. I övrigt var min närvaro hundraprocentig.

Jan O Lindgren
Läs mer om Språkkurs - Italienska i Rom

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: EF Språkresor

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in