Möt Linnea och Daniel som pluggar på HIM - Business school

HIM Linnea och Daniel

Linnea, 21 och Daniel, 24 pluggar kandidatprogrammet i hospitality/hotel management med inriktning ekonomi på den topprankade skolan HIM - Business school, i Schweiz

Hur hittade ni till HIM - Business school?

Linnea och Daniel berättar att det var den högt rankade utbildningen hos HIM som lockade.

För Linnea så var det ett besök på öppet hus som gjorde att hon bestämde sig.

- Jag tycker absolut att man borde åka hit och kolla på de skolor som Swiss Education erbjuder, för det är absolut inte samma sak att läsa om det som att vara här på plats och ta in vad som faktiskt finns. När jag åkte hit kände jag direkt att denna skolan passade mig bäst och då kändes allting jättebra!

För Daniel såg det annorlunda ut. Efter tips från en tidigare student vid HIM var han mer än redo att lämna småstadslivet i Växjö för studier på HIM.

- Jag anmälde mitt intresse direkt och fick hem broschyrer med all information jag behövde. Sedan fick jag besök av skolans representant för Skandinavien som tog sig tid att åka till Växjö bara för att träffa mig och berätta mer om skolan. Efter det var det självklart!

Varför valde ni att studera på HIM - Business school?

Innan tiden som student arbetade Daniel inom hospitality och ville sedan vidareutveckla sina kunskaper genom akademiska studier.

- För min del så tror jag att kombinationen mellan erfarenhet och utbildning kommer att ta mig längre i karriären, berättar han.

Linnea hade länge varit osäker på vad hon ville studera, men hennes stora intressen för människor och resor ledde henne till HIM.

- Jag har alltid varit bra på att kommunicera med människor och jag älskar det här lyxlivet på hotell, så jag bestämde mig för att flytta hit och blev helt förälskad i skolan! Jag gillade också att HIM inriktar sig mycket på business och inte enbart hotellbranschen.

Hur fungerar utbildningens upplägg?

Utbildningen täcker allt inom hotel management och studenterna får lära sig alltifrån baskunskaper inom restaurang och front office till mer specialiserade ämnen.

- När vi väljer inriktning kan vi välja mellan Human Resources, Luxury Marketing och Finance , berättar Linnea.

Du slipper köpa böcker - iPad med allt kursmaterial 

HIM tillhandahåller även sina elever med varsin iPad innehållande allt kursmaterial för hela utbildningen. På så sätt slipper de köpa fysiska böcker och har allting samlat på ett och samma ställe.

- Med iPaden har vi all information vi behöver. På lektioner loggar man bara in och tar fram det material som läraren går igenom. Det är riktigt smidigt och väldigt skönt, menar Daniel.

Vad är det bästa med att studera på HIM?

Den starka sammanhållningen och gemenskapen på skolan är något utöver det vanliga och definitivt något som gör skolan unik. Klasserna är ofta av mindre storlek och består vanligtvis av 25-30 elever, vilket både Daniel och Linnea trivs oerhört bra med.

- Vad jag älskar mest är att man verkligen blir som en liten familj. Så allt är väldigt personligt, säger Linnea med ett leende.

Betald praktik 

I utbildningen ingår betald praktik som arrangeras genom praktikmässor anordnade av Swiss Education. Mässorna kallas för International Recruitment Forum och besöks årligen av några av världens mest kända varumärken och företag med syfte att hjälpa studenterna hitta praktikplatser på toppnivå.

- Praktikmässorna är grymma, det var så jag fick mitt internship! Jag träffade en representant från ett hotell i Karibien, vi körde en intervju på plats och efter två månader hörde de av sig och sade att de ville ha mig. Så jag tackade ja och stack till Karibien, berättar Daniel.

Stora möjligheter för jobb både inom och utanför hotellbranschen

Trots att utbildningen är inriktad mot hospitality betyder det inte att enbart hotellbranschen är en möjlig framtid för studenterna på HIM. Tack vare praktiken kan potentiella framtida arbetsområden även vara inom urmakeri, marknadsföring och media.

Hur ser era framtidsplaner ut?

Linnea studerar nu sin sista termin och tiden på HIM börjar därför lida mot sitt slut. Tack vare ett internship på ett hotell i Stockholm har hon redan fått jobberbjudande och planerar nu att flytta tillbaka till Sverige.

- Jag har specialiserat mig inom HR och gjorde även min praktik inom det. Jag trivdes jättebra med jobbet och kollegorna, så jag vill bara tillbaka! Hotellet låg inne på flygplatsen bland terminalerna, och jag gillade verkligen det. Det hände alltid något och jag älskade arbetsplatsen!

Daniel är halvvägs genom utbildningen och vill därför hålla dörrarna öppna. Finans är dock ett stort intresse och är även den inriktning han har valt på sin utbildning.

- Just nu är jag sugen på att jobba inom wealth management eller som konsult i finansbranschen. Gärna i London, skrattar han. Men vem vet, allt kan hända på vägens gång!



Läs mer om HIM – Business school

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: HIM – Business school

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.