Möt Ida

Tokyo EF

Ida åkte med EF till Tokyo! Läs vidare om hennes upplevelse.

Varför Tokyo?

Jag åkte till till Tokyo eftersom jag länge varit intresserad av Japan och dess kultur. När jag sedan såg en video från EF Tokyo var jag helt fast. 

Hur bodde du?

Jag bodde hos en värdfamilj tillsammans med två andra tjejer. Jag har fortfarande kontakt med familjen jag bodde hos som fortsätter hjälpa mig att plugga japanska. En av tjejerna jag bodde men blev en av mina bästa vänner och hon har besökt mig i Sverige och jag har besökt henne i hennes hemlans, Österrike. 

Vad var det bästa med att studera i Tokyo?

Det bästa med min studietid i Tokyo var alla vänner som jag skaffade. Nu kan jag med säkerhet säga att jag kan åka nästan var som helst i världen och veta att det där finns en vän som kan ta emot mig. Vi blev väldigt tajta och jag har fortfarande kontakt med nästan alla jag lärde känna. Sen var ju alla roliga aktiviteter som EF erbjöd ännu ett plus som förde oss närmare varandra. 

Vad gillade du med staden?

Det bästa med Tokyo för mig var helt klart tempot. Jag är en småstadstjej och det var som en dröm att hamna mitt i storstadskaoset. Jag kunde upptäcka att jag bara stod och gapade och kollade upp på skyskraporna ibland. Självklart gav jag några Tokyo-bor ett gott skratt när jag ibland kunde börja skratta och le åt saker som de tyckte var så självklart. Jag blev så inspirerad under min studieperiod och älskar Tokyo så mycket att jag faktiskt flyttar dit i år, 2018. 

Vem borde gå en språkkurs i Tokyo?

Jag rekommenderar en språkkurs i Tokyo för den som älskar äventyr, att träffa nya människor och som självklart är intresserad av att lära sig ett så häftigt språk som japanska! Ni kommer definitivt inte att ångra er!
Läs mer om EF Språk Utomlands – japanska i Tokyo, Japan

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: EF Språkresor

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in