Visa studentum.se som: Mobil

"Min resa till Barcelona"

EF Internationella Språkskolor

Lovisa Fransson”Jaa Lovisa, då det är dags att börja packa väskan nu! Hur känns det, är du nervös?” frågade min mamma tre dagar innan min avresa. Hur kunde tiden gå så snabbt? Jag bokade ju nyss resan, och helt plötsligt är det dags för mig att börja packa. Det som tidigare legat så långt bort blev plötsligt väldigt nära. Jag började känna en ilande nervositet krypa upp längs ryggraden. ”Tänk, det är ändå första resan jag kommer göra ensam. Tänk om jag inte hittar till tågstationen från flygplatsen, tänk om jag inte lyckas kommunicera på spanska och inte får kompisar, tänk om jag blir ensam i två hela veckor!” var tankar som nu började ta en alltför aktiv del i huvudet.

Så kom avresedagen och vet ni vad? Jag satte mig faktiskt på planet. Och jag kom till Barcelona, och plötsligt var jag där. Så liten och ensam i en sådan stor värld. Men vet ni en annan sak också? All den ångest och rädsla som tidigare varit så relevant var nu som bortblåst. Jag var så exalterad över allt jag såg så att jag inte hade tid att oroa mig! Så fort jag kom hem till min värdfamilj och packade upp väskan var allt jag ville att komma ut igen! Jag ville ut och se Barcelona! Jag ville ut och leva, för livet var ju precis där, utanför dörren!

"Jag kom verkligen nära kulturen"

Under mina två veckor där lärde jag känna så otroligt trevliga människor, och så otroligt olika människor. Under första kvällen drog min värdfamilj med mig till en julfest, där det var fullt av både unga och gamla människor som dansade tillsammans. Gemenskapen var så stor, och allt kändes så typiskt spanskt. Jag kom verkligen nära kulturen genom att se allt från de lokalas perspektiv. Så ni som åker till Spanien för att bo i värdfamilj kan förbereda er på att bli bemötta av ett stort omfamnade familjeliv! Jag blev verkligen väl omhändertagen.

I skolan träffade jag vänner från hela världen. Det var inte en enda svensk där samtidigt som mig. Istället träffade jag vänner från både Florida, Holland, Italien och Canada! Alla så olika varandra både till ålder samt personlighet. Men vi hade så otroligt roligt tillsammans, och vi kompletterade varandra så bra! Redan efter andra skoldagen skapade vi en rutin att gå ut och äta lunch tillsammans efter skolan.

"Vänner för livet"

Jag firade nyår tillsammans med mina skolkamrater på en helt underbar restaurang och sedan åkte vi till en fest ovanför Plaza Cataluña, uppe på bergen! Det var en underbar utsikt därifrån och vi kunde se ut över hela Barcelona och stadens alla ljus. Om jag får säga det själv tror jag inte att jag hade kunnat fira nyår på ett bättre sätt. Oavsett om jag kanske inte kommer träffa dessa vänner igen, på grund av det geografiska avståndet, är det ändå vänner för livet. Vet ni varför? För ”vänner för livet” innebär inte alltid att det är livslång vänskap, utan att det är vänner man alltid kommer bära med sig i livet.

Jag följde också den spanska traditionen att man skulle bada i havet den 1 januari! Så efter allt för lite sömn och allt för mycket roligt, hoppade jag och min nya holländska kompis i havet tillsammans vid Barcelonas stränder. Allt var underbart och när jag satte mig på planet på väg hem kändes det så sorligt att lämna staden. Jag hade liksom skapat mitt liv där. Mitt alldeles egna drömliv på egna villkor, åh vad jag inte ville därifrån! Allt kändes så främmande när jag planet löpte in över de svenska landskapen.

Också när jag kom hem igen kändes allt väldigt främmande. Oavsett om egentligen allt var likadant. Så lite hade hänt i Sverige, medan jag upplevt något som kändes som en halv livstid där borta. Det var då jag kom på att det inte är Sverige som har förändrats, det är jag som har förändrats! Jag vet att den här resan är något jag kommer livnära mig på länge, och det finns inte ett enda ögonblick jag ångrar. 
Läs mer om Språkkurs - Spanska i Barcelona

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med EF Språkresor

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se