Visa studentum.se som: Mobil

Michelle i San Diego

EF San Diego

Michelle spenderade sex månader i San Diego. Läs vidare om varför hon tycker att du också borde välja att bo och leva i staden ett tag! 

Längtan till USA

Under sommaren 2017 var jag i Los Angeles i 10 dagar och så fort jag kom hem ville jag självklart direkt tillbaka. Jag tog kontakt med EF som jag tyckte var verkade som ett bra företag och det tycker jag verklingen fortfarande. Så fort jag bestämde mig för att åka med dem hjälpte de till väldigt mycket. Jag kunde fråga om allt jag ville veta och jag ringde, mailade och smsade när jag undrade ångor och fick alltid snabba och bra svar. 

Varför San Diego?

Min studievägledare på EF rekommenderade San Diego för mig. San Diego är en mindre stad än Los Angeles vilket gör att alla studenter som bor i värdfamiljer har närmare till varandra och skolan. Jag kollade upp San Diego och insåg att det var en superfin och härlig stad och det car dessutom en stad som jag aldrig har varit i. 

En stad precis vid havet

Jag är jätteglad att jag valde just San Diego! Det är en härlig stad som ligger precis vid haver och faktiskt bara ungefär 30 minuter från Mexico. Det är lätt att ta sig fram överallt och det finns en väldigt fin och stor park med museum och trädgårdar, det finns massor av olika stränder längs med hela San Diego och Down Town är väldigt fint att gå runt i med höghus och en hamn. Jag bodde i en värd familj som var superbra! Det var ett gift par som var så härliga och fick verkligen mig och min rumskompis att trivas. 

Det bästa med San Diego

Det bästa med San Diego är att det är en stor stad men att det inte känns som det. Staden ligger direkt vid havet vilket gör att man enkelt kan ta sig till någon av stränderna och spendera sin dag där. Det är ett helt annorlunda klimat och en annan känsla än i Sverige, allt är så annorlunda - vädret är varmt, människorna är väldigt trevliga och öppna och stämningen är så mycket härligare. Något annat som är positivt är att det är nära till bland annat Mexico, Los Angelels och Las Vegas vilket göt att man enkelt kan åka dit under helger. 

Varför ska du också välja San Diego?

Jag skulle verkligen rekommendera att åka med EF till San Diego om du vill vara i en stad som alltid har ett varmt klimat utan att det blir fuktigt, om du vill ha både storstadskänsla och samtidigt semester/strandkänsla. Ni kommer absolut inte ångra er! Man får vänner, upplevelser och minnen för livet! 
Läs mer om EF Språkresa – engelska i San Diego, USA

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med EF Språkresor

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se