Visa studentum.se som: Mobil

Martha trivs med studier på distans

Martha trivs med studier på distans

Martha trivs med studier på distans

Många som ska plugga i dessa tider kan känna sig oroliga över till exempel tidsplaner, uppgifter och bedömning av lärare. Martha har tidigare känt sig stressad men tycker att det har förändrats sedan hon började studera på NTI-skolan; “Jag känner ansvaret och känner mig engagerad så klart, men det kommer helt från mina egna mål och min beslutsamhet. Det är toppen!” 

Martha har ändrat uppfattning om distansstudier

Martha studerade på en annan skola tidigare, men när utbildningen flyttades från lokal till onlineutbildning på grund av pandemin, gick det sämre. “Det var ganska frustrerande för mig,” berättar Martha. “Jag var sjuk under tiden så jag kunde inte fortsätta, och trodde att jag skulle behöva vänta till hösten eller vintern, det var trist!”

Hon trodde länge att det skulle vara tråkigt att studera på distans och kände ett motstånd, men säger nu att hon har ändrat sig. “Nu älskar jag det för jag kan välja när jag ska studera, hur länge, hur mycket, och så vidare. Nu kan jag organisera min tid bättre för resten av mina aktiviteter.”

“Innehållet är bra för de som känner sig ovana”

När Martha får frågan om hur skolan har gjort ett positivt avtryck, säger hon att innehållet är bra även för elever som aldrig studerat på distans förut, och kanske känner sig ovana. Några av de elever som börjar på NTI-skolan är inte riktigt säkra på vad de ger sig in på när det gäller distansutbildning, och oroar sig kanske för att innehållet inte ska vara bra eller att lärarna inte hjälper tillräckligt när det känns svårt.

“Jag tycker innehållet är ordentligt,” menar Martha, och säger att det hela har gått bättre än hon förväntade sig innan. “Jag är glad att jag fortsätter lära mig svenska i en lärplattform som fungerar så bra, som är professionell och lätt att följa. Jag känner mig mycket motiverad!”Läs mer om NTI-skolan

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med NTI-skolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in