”Man utmanar sig själv” – Mikaela, Eastbourne

”Man utmanar sig själv”

Varför valde du att åka till Eastbourne?

England har lockat mig väldigt mycket sedan jag var i London på familjesemester. Valet stod först mellan Oxford, Bournemouth och Eastbourne, och jag vet inte om det var stadens placering på kartan eller miljön som lockade mig, men efter att ha valt bort den stora studentstaden Oxford och tittat lite på filmer på youtube bestämde jag mig för Eastbourne, och det valet ångrar jag inte!

Var det din idé att åka eller var det dina föräldrars?

Jag hade sett reklam från EF lite överallt under en period så jag valde att kolla upp olika alternativ och blev mer intresserad med tiden. Något som också lockade var att min mamma hade åkt till USA på språkresa när hon var ung och att hon berättade roliga saker som hon fick uppleva. Så vi pratade, planerade och sparade pengar för att jag tillslut skulle kunna åka efter studenten.

Hur bodde du?

Jag valde att bo hos en värdfamilj och hamnade hos en mycket trevlig kvinna. När jag kom dit bodde det redan tre andra tjejer där (EF studenter) och det skulle komma en till under min andra vecka så jag fick en rumskamrat. Man kan säga att det var lite mellan att bo hos värdfamilj och på studenthem. Vi fick ta hand om oss själva ganska mycket, men samtidigt så fanns värdmamman hemma, såg till att det fanns mat och svarade på de frågor vi kunde ha.

Hur kändes det att åka iväg själv?

Det var både läskigt och spännande. Jag och mamma åkte till Stockholm dagen innan jag skulle flyga och tog det lugnt, men på avresedagen när jag hade gått igenom första kontrollen kände jag att det verkligen var på riktigt; jag skulle åka själv. Min första prövning blev att hantera ett försenat flyg, men med telefonsamtal till skolan i Eastbourne och lite mat i magen så löste sig allt tillslut. De är väldigt bra på att informera regelbundet på flygplatser, så nerverna lugnade sig med tiden.

Hur såg en typisk dag ut under din språkresa?

Beroende på vilken kurs man har valt och vilken nivå man ligger på så ser skoldagarna annorlunda ut. Men en typisk dag innehöll 2-4 lektioner, oftast på förmiddagen eller runt lunch och sen hade man hela eftermiddagen till att spendera med vänner eller för att upptäcka på egen hand.EF Språkresor På tisdagar hade jag två lektioner på kvällen, men då hade jag hela dagen fri och sedan njöt jag av en sen middag ute med mina vänner.

Jag spenderade en hel del tid i aktivitetsrummet och de anordnade aktiviteter även på vardagar. Jag provade bland annat på att dansa Zumba och måla nya skor, och några av mina kompisar provade på att segla!

Vilka nationaliteter var vanligast?

Under de tre veckorna som jag var i Eastbourne var det tre grupper som dominerade; spansktalande (Spanien, Sydamerika), asiater och tysktalande. Jag träffade inte någon svensk på skolan, men jag träffade en tjej från Norge och en från Danmark. Däremot hördes en del svenska ute på stan.

Jag är ganska glad över att det inte var så många som skulle förstå svenska där, för en del av de andra som mötte någon som förstod deras språk använde sig av det språket istället för Engelska. Jag kunde pratat svenska med mina kompisar från Skandinavien, men jag var ju där för att lära mig engelska!

Vad var bäst med din resa?

Allting var underbart, men det bästa måste nog ha varit aktiviteterna som anordnades av skolan, speciellt helgutflykterna. Som den Harry Potter nörd jag är fick jag chansen att åka till Warner Bros Studio och se en hel del material från filmerna. Även underbara dagsresor till Bath, Canterbury och London hanns med och jag är glad att jag sparade lite extra pengar för att kunna följa med dit. Det var alltid två ledare som följde med och guidade, och de var alla underbara på sitt sätt.

Har du blivit bättre på engelska efter din språkresa med EF?

Absolut! Nivån jag hamnade på kändes utmanande, vilket var bra motivation för mig. Min lärare som jag hade större delen av tiden var också väldigt bra och gjorde lektionerna roliga. Min klass var inte så pratsam av sig så läraren använde sig av träpinnar (det liknade stora glasspinnar) som han hade skrivit våra namn på. Första veckan var det en mardröm att få sitt namn draget för att svara på en fråga, men sen insåg jag att det inte var så farligt att chansa om man inte visste svaret.

Skulle du rekommendera andra att åka på språkresa med EF?

Ja, verkligen. Man utmanar sig själv och växer som person med hjälp av alla människor man träffar. Du får dessutom vänner från hela världen med olika kulturer och kanske kan du besöka dem i deras hemland? Jag funderar faktiskt själv på att åka tillbaka till Eastbourne någon gång eftersom det var en så fin, lugn men ändå energifylld stad och människorna var fantastiska.

– Mikaela, Eastbourne (Språkkurs, 2016, 3 veckor)
Läs mer om EF Språk Utomlands – engelska i Eastbourne, Storbritannien

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: EF Språkresor

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in