Yrkesinspiration

Vi hjälper dig med inspirationen när du ska välja yrke. Här hittar du intervjuer från personer inom olika yrkesbanor.

Vad ska du bli när du blir stor? Det kan kännas svårt att hitta en utbildning eller ett yrke som passar just dig. Få inspiration från andra som går en utbildning eller jobbar med ett yrke! Här nedan hittar du intervjuer med person som jobbar inom olika yrken. Kolla in månadens yrken eller välj en yrkeskategori längre ner för att inspireras i ditt yrkesval. Du hittar även artiklar och tips inför arbetslivet på den här sidan.

Månadens yrken


ämneslärare

Jonas studietid i USA 

Jonas pluggade till ämneslärare på Linköpings Universitet och valde att läsa sin tredje termin engelska på California State University Long Beach (CSULB) i USA. Här delar han med sig av sina viktigaste lärdomar, lokala tips och vad han arbetar med idag. 

Läs mer om utbildningen i denna artikel!


digital marknadsförare

Så blev ett halvår en karriär

Hanna Bergström bestämde sig under 2017 att hon ville flytta till Los Angeles och studera en termin på Santa Monica College. Men sex månader blev sex år och hennes utlandstermin blev en hel Bachelor’s Degree. Nu jobbar hon med kunder som Billboard Music, Rihanna och Netflix.

Vill du bli digital marknadsförare?


Johanna N. Kovacic

Självförsörjning och personlig utveckling

Johanna, som bor på en liten gård norr om Västervik, kände att hon ville ta sitt intresse för odling och självförsörjning till nästa nivå. Hennes målsättning är att så småningom kunna starta ett eget företag, producera livsmedel och utbilda andra i det hon brinner mest för.

Läs mer om Johannas resa här!


Vilken yrkeskategori är du intresserad av?

Yrkesinspiration

Visar 1-12 av 69 artiklar
1
2
3
4
...
6

Annonser