Visa studentum.se som: Mobil

Lifecap - Våga vara värdefull

Lifecap AB

Vi på Lifecap erbjuder både utbildning och åtgärdsprogram för dig som bränt ut dig, känner oro och stress, kommunikationsproblematik, relationsproblem, missbruk och beroende. Huvuddelen av alla våra utbildningar genomförs på Lifecap centret i Lindormsnäs. Lindormsnäs ligger beläget i ett naturskönt område nära Mälaren, ca 4 utanför Stockholm. För att du ska få en bättre bild av hur utbildningarna är och vad de syftar till har vi intervjuat två elever.

lifecap_gruppterapi

Såhär skriver Anders och Maria om sina upplevelser:

Vi har gått 1:a året på vår utbildning på Lifecap. Detta har inneburit att vi har läst en helg i månaden fredag lunch till söndag eftermiddag. Detta har varit dagar då vi jobbat från morgon till sen kväll. Utbildningen är en processutbildning som innebär att vi varvar teoretiska lektioner med rollspel, gruppterapi, enskild terapi med mera.

Dessa syftar till att vi ska titta in i oss själva för det är där kunskapen finns. Mellan varje helg som vi varit på Lindormsnäs har vi läst böcker om bland annat olika systemteorier, psykologi, missbruk, våld och övergrepp. Varje termin har alla en uppsats på 10 sidor att lämna in för att bli godkända. För oss personligen har utbildningen inneburit att vi har fått stanna upp i livet och granska våra värderingar och se våra svaga och starka punkter. Detta har i en del fall varit en jobbig process för oss, men när vi kommit igenom den har vi varit starkare och ändrat våra beslut och tänkandet.

Anders:

"När jag kom till första lektionen hade jag med mig mina gamla bilder om hur en utbildning ska se ut. Redan andra lektionen var bänkarna utkastade och alla stolar stod i en ring, Där började processen för mig. Jag har märkt att denna process har ändrat mycket i mitt sätt att vara och hur jag reagerar i olika situationer. Till exempel i situationer där jag tidigare hade valt att bara hålla med för det är lugnast och enklast gör jag nu tvärtemot och säger verkligen vad jag tycker. Jag har också börjat fundera på vad jag verkligen vill med mitt liv och sätta upp mål därefter. Jag har brutit ekorrhjulet med "sova, jobba och titta på tv."

Maria:

tolvsteg

"Jag var på besök på Lindormsnäs innan jag började min utbildning, därför kom det inte som en överraskning för mig när processerna startade. För mig har basåret betytt att jag har vågat ta ställning i stora livs förändrande frågor. Men också att jag har börjat titta mer på mina behov i livet och hur jag ska kunna uppnå dem, det betyder att jag har börjat stå upp för vad jag verkligen vill i livet."

Vi har nu gått färdigt basåret som alla elever börjar med och startar nu våra specialistutbildningar där Maria väljer att utbilda sig till energiterapeut och Anders till samtalsterapeut under 2 terminer. Därefter ska vi läsa 2 terminer till 12-stegsterapeut för att slutligen bli beroendeterapeuter.

Mer information om våra utbildningar och kurser hittar du på vår hemsida. Välkommen till Lifecap!Läs mer om Lifecap AB

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Lifecap AB

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se