Visa studentum.se som: Mobil

"Jag kunde inte drömma om en bättre utbildning"

Flygteoriskolan

Fanny Qvarsebo, 29 år från Stockholm läste PPL och ATPL teori på Flygteoriskolan mellan augusti 2009 och december 2010. Fanny hade inte kunnat drömma om en bättre utbildning och rekommenderar den med glädje! 
– Jag har lärt mig så mycket både studiemässigt och om mig själv, berättar Fanny som idag jobbar med sitt drömyrke.

Varför valde du att studera på Flygteoriskolan?
– Eftersom jag hade bestämt mig för att utbilda mig till pilot och då jag hört mycket gott om Flygteoriskolan, valde jag att söka dit.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läste ni och hur arbetade ni?
– Under PPL teorin läser du nio ämnen och de lärarledda lektionerna hålls två dagar i veckan under kvällstid vilket gör att du samtidigt kan jobba hel- eller deltid och avsätta kvällar och helger till hemstudier. Ämnena betas av ett efter ett i egen takt vilket ger utrymme för att själv bestämma hur intensivt eller avslappnat du vill plugga.

– ATPL teorin är omfattande och intensiv. Du kan välja att studera heltid på skolan med lärarledda lektioner, eller på distans med stöd från lärare och skolan. Det naturliga valet för mig var att ta heltidsupplägget med lektioner på skolan. Du läser då kurserna (13 ämnen) under två terminer och som tidigare lägger du själv upp hur du vill tenta av dina prov.

– Du har alltid möjlighet att få hjälp och stöd från lärare och kurserna kantas av delprov för att kunna följa upp hur du ligger till i förhållande till de kunskapskrav som ställs. Ett mycket effektivt verktyg för att veta vad du kan behöva plugga mer på. Den praktiska flygningen gör du på en flygklubb eller flygskola.

Flygteoriskolan

Hur är lärarna och lokalerna?
– Lärarna är mycket kunniga och pedagogiska och de finns tillhands när du behöver hjälp. De flesta jobbar kommersiellt inom flyg och samtliga har eller har haft flygcertifikat och erfarenhet inom flyget, vilket är en stor fördel då du kan få tips och möjlighet att få en inblick i hur flygbranschen ser ut. Lokalerna är fina och fräscha och jag trivdes på skolan! De allra flesta som söker sig till Flygteoriskolan är omåttligt intresserade av flyg och flygande, och entusiasmen och motivationen smittar av sig och bidrar till en rolig och positiv skola, så även i min klass.

Vilka karriärmöjligheter finns efter examen? Vilket är ditt drömjobb?
– Att få ett pilotjobb är oftast ingen lätt match, utan kräver mycket tålamod, engageman och hårt jobb, men om du vill det tillräckligt mycket och inte ger upp kommer du tillslut att lyckas. Branschen går upp och ner som de flesta andra.
En väg att ta är att vidareutbilda sig till flyglärare och på så sätt få ihop lite flygtimmar och en hel del erfarenhet.
Jag har fått mitt drömjobb och arbetar som trafikflygare.

Tror du att du kommer att plugga mer framöver? I så fall vad och varför?
– Jag skulle kunna tänka mig att plugga vidare i framtiden och i så fall gärna inom flygbolaget jag jobbar på, om jag får möjligheten. Det skulle i sådana fall vara för att avancera inom flyget.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?
– Det roligaste jag gjort under utbildningen är att ta mig an utmaningen överhuvudtaget. Jag kunde inte drömma om en bättre utbildning och allt den har gett mig. Jag har lärt mig så mycket både studiemässigt och om mig själv. Känslan av att klara det sista provet efter en lång resa och en intensiv utbildning var en fantastisk känsla och ett av de bästa minnena jag har.

Varför skulle du rekommendera skolan till andra?
– Jag kan med glädje rekommendera Flygteoriskolan då det engagemang och dem hängivenhet som skolan visar och förmedlar är något som jag önskar att alla skolor hade! Mycket bra lärare och en riktigt bra och driven skolledning och rektor som hjälper och vägleder eleverna. Jag såg alltid fram emot att gå till skolan. Ska du ta privat flygcert eller har ett mål att bli trafikflygare är Flygteoriskolan ett utmärkt val!

Vilket är ditt bästa råd till en blivande student vid din utbildning?
– Läs på om vad det innebär att vara pilot och den livsstil som du kan vänta dig när du är klar. Kom dit förberedd och var redo att kämpa. Om du stöter på motgångar under utbildningen eller efter, kom ihåg att trägen vinner, så ge inte upp!Läs mer om Flygteoriskolan

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Flygteoriskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se