Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

"Gedigen utbildning med många jobbmöjligheter"

Naprapathögskolan

Hassan driver egen naprapatklinik i Uppsala men att drömmen är att arbeta med ett fotbollslag i Spanien. Under sina fyra år på Naprapathögskolan stod Hassan för ett mycket lyckat kårordförandeskap, dessutom skrev han ett examensarbete som kom att ta honom ända till Chicago. Här nedan kan du läsa Hassans egen berättelse.

Hassan har studerat vid NaprapathögskolanNaprapatutbildningen och arbetet som naprapat

De behandlingsmetoder vi lär oss på Naprapathögskolan gör att man får en stor bredd i sitt arbete, man har ett helhetstänkande och många verktyg att använda sig av. Det leder till att man kan arbeta med ett stort spektra av patienter.

Som naprapat kan man välja att arbeta inom idrotten, driva egen klinik eller ta anställning inom vården. Möjligheterna är många och behovet av naprapater är stort. Min plan är att flytta till Spanien och jobba med något av de stora spanska fotbollslagen. Då skulle verkligen en dröm gå i uppfyllelse!

Å andra sidan har en av mina drömmar redan förverkligats, att starta egen klinik! Jag driver sedan något år en naprapatklinik i Uppsala tillsammans med två kollegor från min klass. Det är spännande och givande att arbeta kliniskt och det är nu jag inser hur många verktyg jag fått med mig från utbildningen på Naprapathögskolan.

En inbjudan från Chicago

Jag och en kollega från klassen skrev en fallstudie om en patient som råkat ut för så kallad ”frusen skuldra”. Vi var väldigt nervösa inför examinationen eftersom vi var de första studenterna på Naprapathögskolan som skrivit en fallstudie. Dessutom hade vi blivit tilldelade en mycket sträng examinator.

Men det visade sig att vi oroade oss helt i onödan. Vi blev godkända på plats och sedermera inbjudna till Chicago för att redovisa vårt examensarbete vi en kongress, OMICS Group International Conference on Orthopedics.

Vi är otroligt glada och stolta över detta! Tack vare att vi blev beviljade medel från bland annat Naprapathögskolan kunde vi delta vid kongressen och presentera vårt examensarbete och nu hoppas vi på att få arbetet publicerat i en medicinsk tidskrif.

Arbetet som kårordförande

Under mitt andra och tredje år av naprapatutbildningen blev jag vald till ordförande för Naprapathögskolans studentkår. Jag blev väldigt glad över förtroendet samtidigt som jag insåg att det skulle kräva mycket tid. Kåren består av tio olika utskott med olika uppgifter och som ordförande skulle jag ansvara för att allting samspelade.

Vi arrangerade tävlingar för skolans studenter, olika evenemang som till exempel ”Naprapatins dag”, minimässor och fester. Sist men inte minst skötte vi kommunikationen mellan skolans ledning och studenterna.

Ordförandeskapet gav mig väldigt mycket, framför allt så ställdes jag inför problem som jag var tvungen att lösa och fatta beslut som påverkade alla övriga studenter. Det var mycket givande, kul och ansvarstagande.

Kompetenta lärare och god gemenskap

De mycket kompetenta och engagerade lärarna och den goda gemenskapen och stämningen är viktiga anledningar till varför jag trivdes så bra under min utbildningstid.

Jag uppskattade också att det ställdes stora krav under utbildningen eftersom det leder till stort kunnande och hög standard hos oss som examineras som naprapater.

Jag upplevde Naprapathögskolan som en stabil skola som satsar stort på sina studenter och jag vill och kan verkligen rekommendera naprapatprogrammet och Naprapathögskolan. Jag är stolt över min kunskap, den respekt jag som naprapat har i samhället och mina möjligheter till att jobba med det jag helst av allt vill.

Ett minne från sista tiden av utbildningen

Dagen då rektorn informerade om att samtliga 65 studenter, hela klassen hade klarat examensprovet. Vi hade skrivit det teoretiska slutprovet och alla var nervösa - har jag klarat mig? Då kommer rektorn in i aulan och utbrister ”Alla är godkända på slutprovet!”… Allt vi hade i våra händer flög upp i taket, jublet var enormt. Vilken obeskrivlig känsla! Denna stund kommer jag aldrig att glömma. Det blev fest hela natten lång.

Tack för ordet!
Hassan, examinerad naprapat från Naprapathögskolan i Stockholm.
Läs mer om Naprapatprogrammet

Gör en intresseamälan


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Naprapathögskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in