Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

”Det bästa året i mitt liv”

Lillsved Idrottsfolkhögskolan

– Lillsved har gett mig det bästa året i mitt liv och jag vill att andra också ska ta möjligheten att läsa ett år på den bästa folkhögskolan i Sverige!
Det menar Cecilia, 26, som studerat till idrottspedagog på Lillsved Idrottsfolkhögskola. 

Cecilia Vähänikkilä har mycket gott att säga om Lillsved och Idrottspedagogutbildningen. Hon vill särskilt rekommendera skolan till alla som söker personlig utveckling. Eller som Cecilias lärare uttrycker det: "För att kunna leda andra måste du först kunna leda dig själv". Det är något som Cecilia vill skriva under på.
– En förutsättning för att kunna leda andra är att du känner dig själv och det är verkligen vad du får lära dig göra på Lillsved. Du får garanterat många aha-upplevelser om vad som egentligen driver dig och vilka som är dina starka respektive svagare sidor, menar Cecilia.

Bred ledarskapsutbildning

Cecilias bästa råd till någon som vill läsa till idrottspedagog är att vara närvarande.
– Det handlar inte om att vara bäst, att springa snabbast eller kasta högst, utan det handlar om att vara med på allt hela tiden och visa engagemang. Som student vid Idrottspedagogutbildningen får du en bred grund att stå på. Utbildningen är förberedande för yrken med ledarkrav. Du läser allt från sport management till näringslära.
– Vi har blivit utbildade simlärare, skidlärare, friskvårdsmassörer samt spinning- och styrketräningsinstruktörer. Detta har krävt ett stort eget engagemang och driv hos oss studenter.

På Lillsved Idrottsfolkhögskola har man inga tentor utan arbetar mycket praktiskt.
– Redan efter ett par veckor fick vi ta emot våra första besökare som vi skulle ordna en heldags aktiviteter för. Det var in i hetluften direkt! Vi hade inga tentor men däremot inlämningsuppgifter, vilket jag tror är ett bättre sätt att se om vi verkligen tagit till oss det vi lärt oss på lektionerna, säger Cecilia.

Idrottspedagogutbildningens bredd öppnar många dörrar för den som visar framfötterna. Kunskaperna du får under utbildningen går att använda inom de flesta branscher. Cecilias drömjobb är ett jobb där hon får leda, motivera och coacha andra, gärna inom segmentet för träning och hälsa. – Vi är flertalet personer i min klass som redan i höstas fick ledaruppdrag på vår fritid genom våra lärare. Jag fick jobb som fystränare för ryttare och andra i min klass arbetar extra som coacher inom olika idrotter.

”Atmosfären är magisk”

– Lillsved ligger längst ut på norra Värmdö och atmosfären där ute är magisk. Genom klassrumsfönstren kan du blicka ut mot havet och naturen runt skolan slår inte många ställen kan jag lova, säger Cecilia.
På skolområdet finns tennisplaner, en stor idrottsplats, en anlagd motionsslinga, en idrottshall med massor av redskap samt ett fullutrustat gym med nya maskiner, bastu och en danssal/aula. Det är tydligt att Cecilia uppskattat både studiemiljön och personerna hon lärt känna under utbildningen.
– Lärarna jag har haft är alla otroligt kompetenta och vägleder oss som de goda mentorer de är och min klass är en salig blandning av underbara individer som alla brinner för idrott, hälsa och ledarskap, berättar Cecilia.

Cecilia kommer från Stockholm och behövde därför inte flytta när hon började studera vid Lillsved.
– Jag har varit en ’externatare’, vilket betyder att jag valt att bo kvar hemma med min sambo. Jag pendlade till skolan varje dag vilket fungerade alldeles utmärkt. Dock måste jag tillägga att skolans internatare har det riktigt bra med fina boenden, tre lagade mål mat om dagen och hur mycket tid till träning som helst!
Läs mer om Lillsved Idrottsfolkhögskola

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Lillsved Idrottsfolkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se