Bli lärare: Pontus

[Facebook:like]

Pontus Stonesjö

Skulle du vilja gå till jobbet på måndag morgon utan att känna söndagsångesten krypa dig in på skinnet i soffan framför långfilmen?

– Jag har ALDRIG känt att jag inte vill gå till jobbet p.g.a. mitt arbete.

Skulle du vilja lära dig om hur och varför människor är som de är och vilja guida dom in i samhället med bra verktyg för att klara av arbetsliv och familjeliv?

– Tillsammans med dina elever har du som lärare möjlighet att skapa bra förutsättningar för människor att ta sig igenom ett liv och bli ihågkommen som den där läraren som gjorde skillnad.

Tycker du om att arbeta kreativt med medialiserande verktyg som din röst, PowerPoints, teater, film mm?

– Att skapa dynamiska arbetsområden är som att bygga rutschkanan och åka i den. Alla områden är olika och utformningen av området är det som du, kreatören skapar.

Har du drömmen om att gå en utbildning som är bred och djup samt utvecklar dig som person till max?

– Lärarutbildningen blev kunskapsmässigt en resa inom konst, psykologi, historia, religion, språk, ekonomi, kreativitet, idrott, vetenskap, politik, teater, musik, miljö, litteratur och mängder med andra områden som också berördes inom utbildningens ramar.

Det jag fascineras av med läraryrket är att jag kan göra en skillnad för så många människor varje dag. Det rent egoistiska med att välja läraryrket är vetskapen om att den personliga utvecklingen och tillfredsställelsen kommer att maximeras genom mitt yrkesval. 
– Jag brinner för läraryrket och tycker att alldeles för många väljer bort det innan de har all fakta, utan går istället på den bild som media eller politiker basunerar ut!

Jönköping University


Annonser