Visa studentum.se som: Mobil

Auktoriserad redovisningskonsult direkt efter IHM

IHM Business School

Mikael Nodlycke, lärare vid IHM Business School är glad över beskedet att utbildningen Ekonomi & redovisningskonsult berättigar till auktorisation via Sveriges Redovisningskonsulters Förbund.

Vad innebär den nya möjligheten?

– Före 2017 var studenterna tvungna att komplettera sina kunskaper inom några områden trots att det teoretiska och praktiska kunskapsinnehållet i utbildningen håller mycket hög nivå. Det som är nytt är att de slipper komplettera – när de examineras från IHM har de all den teoretiska kunskap som behövs för auktorisation.

Hur ser arbetsmarknaden ut inom området?

– Arbetsmarknaden ser mycket bra ut. Sedan den avskaffade revisionsplikten har behovet av kvalificerade redovisningskonsulter ökat konstant, och det finns inga tecken på att detta skall minska; snarare tvärtom. Branschens framtidsprognos nämner även en kraftig ökning av efterfrågan på kvalificerade rådgivningstjänster inom ekonomiområdet. Detta medför att yrket definitivt kan ses som ett framtidsyrke och att löneutvecklingen för kvalificerade ekonomi- och redovisningskonsulter är mycket positiv.
Läs mer om Ekonomi- och redovisnings­konsult

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med IHM Business School Göteborg

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se