Yrkesutbildning

Allergi informatör - distans

Längd
4 dagar heltid - 6 månader deltid
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
2 495 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
29 april, 2024 (+3 starter)
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Längd
4 dagar heltid - 6 månader deltid
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Pris
2 495 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
29 april, 2024 (+3 starter)
Utbildningsform
Distans
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Allergi informatör - distans

Allergi informatör - distans

Distansutbildning till Allergi informatör!

Arbetar du i t.ex. kök eller skola och behöver en fördjupad kompetens inom olika allergier? Arbetar du som egen företagare inom hälso-området och vill bredda dina kunskaper eller du kanske helt enkelt bara vill lära dig mer om allergier? Då är utbildningen Allergi informatör en utbildning för dig.

Under utbildningen går du igenom de olika födoämnesallergierna och hur du på bästa sätt kan göra kosten så säker som möjligt för de som är drabbade. Du får också lära dig hur du kan undvika kontaminering och förhindra allergianfall.

Distansutbildning som bygger på vetenskaplig forskning

Allergiutbildningen är framtagen av personer med hög kompetens inom området hälsa och med lång erfarenhet av att kompetensutveckla personal som arbetar ut mot berörda grupper.

Utbildningen Allergi informatör bygger på vetenskapligt förankrad forskning och omfattar både teoretiska och praktiska moment, med olika kundfall, vilket gör dig väl rustad för att arbeta ut mot berörda grupper direkt efter slutförd utbildning.

Under hela utbildningen får du stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare som ger snabb återkoppling på era frågor. Korrespondensen sker via mail!

Vad behövs för att kunna delta på distansutbildningen?

För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling. Utbildningen omfattar 4 dagars heltidsstudier. Väljer du att läsa på deltid så har du 6 månader på dig att slutföra utbildningen.
När du är klar med utbildningen har du en fördjupad kompetens för att arbeta på ett säkert sätt med mathållning ut mot de grupper som lider av någon födoämnesallergi.

För mer information om Allergi informatör - distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 3 startdatum

29 april, 2024

  • Distans
  • Distans

27 maj, 2024

  • Distans
  • Distans

24 juni, 2024

  • Distans
  • Distans

Ansökan och behörighet

Det är en fördel att ha gymnasiekompetens, om du ska kunna följa med på kursens nivå, men inga formella förkunskaper krävs. Det viktigaste är att du har ett stort intresse inom området.

Kursinnehåll

  • Allergiers uppkomst
  • Symptom och reaktioner
  • Diagnostisering
  • Vanliga livsmedelsallergier
  • Allergier i förskola/ skola
  • Märkning
  • Samtalsmetodik/Motiverande samtal i praktiken
  • Praktiska övningar

Examen, diplom m.m.

Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 400 kr (exkl.moms) 500 kr (inkl.moms).

Kostnader

Utbildningen kostar 2495 kr (inkl. moms), 1996 kr (exkl. moms)

Du har även möjlighet att läsa utbildningen genom finansiering. Tillsammans med skolans samarbetspartner, Svea Ekonomi, kan de erbjuda delbetalning, räntefritt på upp till 12 mån. Du väljer själv på hur lång tid du vill lägga upp betalningen.

Kursledare

Kursledarna på utbildningen är legitimerade dietister. De har hög kompetens gällande olika födoämnesallergier och håller kontinuerligt i utbildningar inom området för berörda yrkesgrupper.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allergi informatör - distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
5/5
Maria Erkstam
29 jun 2022

Tusen tack för de fina omdömena och den väldigt intressanta och givande utbildningen 😊. Det här kommer jag ha stor nytta av i mitt arbete! Rekommenderar verkligen er utbildning!

5/5
Jenny Stark
29 jun 2022

Jag blev fantastiskt glad över den fina bedömning en jag fick vid min inlämning. Nu känner jag mig väldigt stolt i mitt fortsatta arbete inom detta område tack vare er utbildnin...

Visa mer
5/5
Yvette Diaz
26 feb 2020
Allergiinformatör

En utbildning för dig som behöver kunskap om allergier och specialkosthantering. Utbildningen är gedigen och omfattande. Bra litteratur och uppgifter. Även praktiska uppgifter i...

Visa mer
Bergklint education
Maskingatan 5
417 64 Göteborg

Välkommen till Bergklint education

Bergklint education är ett utbildningscenter som erbjuder kompetensutveckling inom kost, hälsa och livsstil. Vi erbjuder både yrkesutbildningar såväl som vidareutbildningar, både på distans och på plats, utbildningarna är kompetenshöjande och gångbara på marknaden. Våra elever är såväl privatpersoner som anställda...

Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar.

Highlights