Visa studentum.se som: Mobil

Är E-sport ditt största intresse?

Sommenbygdens Folkhögskola

Tobias esport

Intervju med Tobias, Esport

Hur kommer det sig att du vill utbilda dig till e-sportare?

Jag har hållit på med E-sport sen -99 och kände att om man ska fortsätta inom branschen behövs en utbildning.

Vad är det bästa med e-sport?

För mig är det lagarbetet som är det roligaste. Att man bygger upp ett lag, arbetar som ett lag, vinner eller förlorar som ett lag!

Vad ska man tänka på när man vill utbilda sig inom e-sport?

Jag tror man behöver ha ett personligt driv att komma framåt i branschen. Jag tror du måste ha testat på e-sporten innan sätter dig i en utbildning för att bli bäst på det. Känner man att man är vid en gräns att jag kan inte bli bättre hemma, så är nästa steg att komma hit.

Vem upplever du att utbildningen passar för?

En målinriktad människa som har ett driv och en ork att ta motgångar och ändå gå framåt. Den här utbildningen blir mer som ett arbete för oss spelare. Det är inte direkt nödvändigt med studievana eftersom vi inte jobbar som i en skolklass, utan det är mer jobb med att utveckla taktik och analysera inom laget. Men man behöver vara dedikerad! Skolan har både en basic-satsning och en proffssatsning så det finns något för alla.

Varför ska man söka till E-sports utbildning på Sommenbygdens folkhögskola?

Sommenbygdens folkhögskola har den största e-sportsutbildningen i Sverige med helt nya lokaler, utrustning och jättebra lärare. Lokalen ligger bra, jag kan bara säga positivt om denna utbildningen.

Hur ser framtiden ut efter tiden på Sommenbygden?

Jag hoppas få ett jobb inom Esporten efter min utbildning, kanske som analytiker eller coach.

Hur arbetar man som e-sportare?

Det finns många olika genre och förgreningar inom e-sporten. Spelare, coacher, analytiker, managers, tekniker, evenemangsplanerare, scenbyggare och allt arbete med att hålla event. Skolan förbereder oss för detta. Vi deltagare ansvarade nyligen för ett lan för 200 personer, det va lyckat!

Vad är ditt bästa tips till dem som funderar på och är intresserad av att läsa e-sport på Sommenbygden?

Skicka in en ansökan och gå in med inställningen att även om e:sporten kan kännas motig ibland så kommer det bli bättre, ge inte upp! Ibland får man resetta hela mindsetet, börja om, lära sig nya versioner av spelet. Det kan gå fram och tillbaka men det är bara att köra på!Läs mer om Sommenbygdens folkhögskola

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Sommenbygdens folkhögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in