Plugga till ämneslärare i bild

Linnéuniversitetet

Ämneslärarprogrammet med inriktning mot arbete i gymnasieskolan

Henrik ville jobba med något där han kunde göra skillnad och fastnade för ämneslärarprogrammet med ingång bild. Han tycker att bildsalen vid kajen i Kalmar är något extra och att den verksamhetsförlagda delen av utbildningen är utvecklande.


– Efter gymnasiet började jag jobba inom handeln. Jag utvecklades till en bra lagspelare och började även coacha medarbetare vilket jag tyckte var väldigt givande. Tillslut kom jag till en punkt i livet där jag kände att det fattades något, jag ville göra skillnad. 

Henrik - ämneslärare

En kväll satt jag och kikade runt på antagning.se och klickade in mig på ämneslärarprogrammet med bild som huvudämne och kände direkt att det skulle passa mig. Linnéuniversitet var ett naturligt val eftersom jag lever och bor i Kalmar sedan 16 år tillbaka tillsammans med min sambo

Henrik trivs både med sin utbildning och att bo i Kalmar. Han nämnder att bildsalen är en speciell plats att vara på.


– Som Kalmarbo är det en ynnest att få studera här, särskilt nu när universitet är samlat på ett ställe vid kajen. Bildsalen ligger på tredje våningen med utsikt över sundet och Kalmar slott. Takhöjden bidrar till ett fantastiskt ljus och för en kreativ själ är detta verkligen en speciell plats att vara på. Kalmar är en väldigt fin stad med mycket vackra byggnader.

För Henrik handlar bild inte bara om att rita och det är viktigt att förmedla det till eleverna.


– Bild handlar om att kunna förstå, tolka, uttrycka och presentera i andra medel än tal och skrift. I dagens informationssamhälle matas vi med bilder och uttryck och det är det viktigt att kunna tolka dem. Bild är ett uttrycksmedel som vidgar perceptionen kring hur saker och ting fungerar och gynnar elevernas kreativitet i andra ämnen.

Verksamhetsintegrerad praktik och verksamhetsförlagd utbildning

Under utbildningen har studenterna så kallade VI-dagar, verksamhetsintegrerad praktik, samt VFU, verksamhetsförlagd utbildning. Under VI-dagarna besöker man som student en skola och observerar en lärare i det dagliga arbetet. Under VFU så tar du ett större ansvar i samband med undervisningen.


– VI-dagarna gick ut på att vi fick gå med en utvald lärare ett par dagar varannan vecka på antingen en gymnasieskola eller på högstadiet för att se hur det ser ut på fältet. Den verksamhetsförlagda utbildningen pågick under fem veckor och där föll det sig naturligt att man undervisar mer och. Det var extremt roligt att få göra VFU. Mötet med eleverna är svårslaget.

Om du vill göra skillnad så tror Henrik att ämneslärarutbildningen är något för dig.


– Vill man göra skillnad så är lärarjobbet något att satsa på och det behövs fler lärare. Om det är något som aldrig kommer att gå ur tiden så ligger nog skolan på topp.



Läs mer om Linnéuniversitetet

Gör en intresseamälan


Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Linnéuniversitetet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.