Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Förskollärarprogrammet

Uppsala Universitet, i Uppsala
Längd
210 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
210 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Om utbildningen

Du kan göra barns vardag meningsfull och lärorik och samtidigt få ett omväxlande arbete med ledaransvar. Förskollärarprogrammet vid Uppsala universitet ger dig de kunskaper och färdigheter som behövs för att väcka barns nyfikenhet och lust att lära.

Som förskollärare arbetar du med yngre barn i åldrarna ett till fem år och ansvarar för deras lärande och utveckling. I förskoleverksamheten förenar du undervisning och omsorg. Barnens fysiska och psykiska utveckling, deras behov och sökande efter kunskap betraktas ur ett helhetsperspektiv. I förskolan är leken lärandets grundval. Arbetet som förskollärare kräver därför ett lekfullt sinnelag, kreativitet och ledaregenskaper.

Studierna innefattar den bredd av ämnen som du behöver för att arbeta med barnen i förskolan, dessa kan till exempel vara bild, matematik och språk. En annan del av programmet är verksamhetsförlagd utbildning som du gör på en förskola. Programmet ges i Uppsala med start höst- och vårtermin och i Visby med start hösttermin. Väljer du att läsa i Visby kan distansundervisning förekomma.

Programmet leder till en förskollärarexamen.

Med en förskollärarexamen är du väl förberedd inför ditt kommande yrkesliv. Din kompetens behövs för att framtidens barn ska få en bra start i livet. Som förskollärare har du möjlighet att handleda lärarstudenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning. Du kan också gå vidare och utbilda dig till förskolechef eller rektor. Det finns också möjlighet att läsa vidare på Masterprogram i utbildningsvetenskap vid Uppsala universitet.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Naturkunskap 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Förskollärarexamen
Uppsala Universitet
Box 256
751 05 Uppsala

Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på både grundnivå och avancerad nivå. Nya masterutbildningar lockar...

Läs mer om Uppsala Universitet och visa alla utbildningar.

Highlights