Kategori
Utbildningstyp
Ort

Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning

Sverigehälsan
Sammanfattning
Utbildare: Sverigehälsan
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Malmö, Stockholm
Längd: 1 termin
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Ibland
Pris: 21 300 SEK inkl. moms
Språk: Svenska
Startdatum: 2017-03-27 - Stockholm
Sista ansökan: Löpande antagning i mån av plats

Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning

Utbildning till kostrådgivare med kognitiv inriktning

Vill du hjälpa människor hitta hälsosamma kostvanor?
Studera till Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning.

Som Diplomerad Kostrådgivare hjälper du människor att hitta en sund livsstil via kosten. I takt med att medvetenheten kring kostens betydelse för vår hälsa ökar, så ökar också behovet av personer med kvalificerad kunskap inom kost- och näringslära. Arbetsmarknaden ser ljus ut för dig som vill jobba med kostrådgivning!

Att påverka människors kostvanor handlar till stor del om att förändra tankar, attityder och beteenden. I vårt livsstilsförändringsarbete utgår vi från ett kognitivt förhållningssätt. Med detta som grund lär du dig att initiera och leda ett hållbart förändringsarbete för individer och grupper.

För vem?

Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med kostrådgivning och beteendeförändring med inriktning på hälsa. Kostutbildningen är också lämplig för dig som vill koppla kunskaper kring kost och hälsa till din ordinarie yrkesroll inom exempelvis vård och omsorg, friskvård, skola, matlagning, barnomsorg eller träning. Du kommer att få arbeta med konkreta fall och effektiv kostberäkning samt fokusera på praktisk kostrådgivning gentemot en bred målgrupp.

Mer om kostrådgivning

Intresset för kost och hälsa är idag större än någonsin. Att våra kostvanor har en grundläggande inverkan på vår hälsa och för vårt sätt att fungera i vardag och yrkesliv är idag en självklarhet för de flesta av oss.

Samtidigt som den kostrelaterade ohälsan ökar bland exempelvis barn och ungdom möts vi dagligen av en strid ström av information om hur en väl sammansatt kost bör se ut. Utbildningen till kostrådgivare med kognitiv inriktning baseras på vetenskapliga fakta och aktuell forskning. Den leds av erfarna utbildare med lång praktisk erfarenhet av kostrådgivning till individer och grupper.

Ur innehållet:

  • Kost- och näringslära
  • Kostrådgivning
  • Kognitiv pedagogik
  • Hälsopedagogik

Särskilt fokus i utbildningen ligger på rådgivningsfunktionen. Utbildningen ger inblick i kostrådgivning för individer och grupper med specifika behov, t.ex. kost i förhållande till träning, övervikt och stress.

För att beställa gratis information om Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.
Beställ information

Ansökan och behörighet

För att kunna antas till utbildningen Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning bör du ha viss arbetslivserfarenhet samt ett grundläggande intresse för att utveckla och förstärka det friska hos dig själv och andra.

Du ansöker till utbildningen på Sverigehälsans hemsida. Vill du ha mer information? Fyll i en intresseanmälan!

Examen, diplom m.m.

Målet är att du efter avslutad utbildning ska kunna arbeta yrkesmässigt som kostrådgivare, alternativt använda dina kunskaper som ett komplement till din ordinarie yrkesroll inom hälsoområdet.

Kostnader

Kursavgift: 21 300 SEK inkl. moms varav anmälningsavgift 2 600 SEK inkl. moms.

För mer information om finansieringsalternativ, kursstartsdatum m.m. se utbildningens hemsida eller lämna en intresseanmälan.

Fortsatta studier

Det finns flera alternativ för dig som vill fortsätta studera efter avslutad utbildning. Du kan exempelvis gå en fördjupningstermin för Kostrådgivare eller studera till Diplomerad Friskvårdsterapeut.

Reportage

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Lärare med lång erfarenhet och sköna personligheter

Läs mer Sverigehälsan

Annika Klingström studerade Friskvårdsterapeut och kostrådgivare med KBT-inriktning på Sverigehälsan och tog examen 2012. Annika är mycket nöjd med sin utbildning hos Sverigehälsan. 

– Det känns professionellt, tryggt och gediget på Sverigehälsan i alla avseenden. Jag tror att ingen som går där kan gå igenom studierna utan att deltagandet gjort skillnad för personen, berättar Annika. 

Läs mer om Annikas studier på Sverigehälsan. 


Sverigehälsan

Sverigehälsan

Sverigehälsan - landets ledande utbildningar inom hälsa och personlig utveckling

Utveckling börjar ofta med ett litet steg framåt. Med detta väcks lusten att växa, att finna kunskap, inspiration och glädje. Det är vår förhoppning att du bland våra utbildningar och kurser hittar det du söker, oavsett om det gäller nya...


Läs mer om Sverigehälsan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Errors

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning.

 Fyll i dina kontaktuppgifter

 Skicka din intresseanmälan

 Få mer information från skolan

Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack

Kontaktuppgifter till Sverigehälsan

Sverigehälsan

Plats
Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö

Tel: 040-698 60 00

www.sverigehalsan.se

Kontakta Sverigehälsan

Recensioner

          (4)
Lotta   |   2014-01-02   |   Sverigehälsan
Jag rekommenderar varmt Sverigehälsan!
          (3)
Mia   |   2013-12-19   |   Sverigehälsan
Ger goda grundläggande kunskaper om hur kroppen fungerar kontra kost, men vill du jobba med det så är det framförallt eget företagande som gäller.
          (4)
carol blomquist   |   2013-12-19   |   Sverigehälsan
Bra utbildning med duktiga, kompetenta och lyhörda lärare. Bra gemenskap i gruppen. Bra att det finns möjlighet till distansundervisning.
Beställ information

För att beställa information om Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Diplomerad Kostrådgivare med kognitiv inriktning
Recensioner
          (3,9)
Baseras på 10 recensioner
Bergklint education
Available educations