Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i datavetenskap

Stockholms universitet, i Stockholm
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

En dator kan göra mycket men gör absolut ingenting om den inte blivit instruerad av en människa vad den ska göra. Kandidatprogrammet i datavetenskap gör dig till en utmärkt mjukvaruutvecklare. Du får lära dig hur en dator fungerar och hur man skapar program med olika verktyg, språk och problemlösningsmodeller.
Programmet förutsätter inte att du har teknisk kunskap om datorer och programmering innan du börjar. Upplägget är både teoretiskt och praktiskt med många programmeringsuppgifter som du löser både själv och tillsammans med andra i en modern datormiljö. Om du är en kreativ person som gillar utmaningar och har förmågan att lösa problem, är detta program någonting för dig.
Jämfört med kandidatprogrammet i data- och systemvetenskap ger det datavetenskapliga programmet dig djupare kunskaper i mjukvaruutveckling, hur man konstruerar program, verifierar en design och skriver program som körs över många maskiner samtidigt över Internet. Efter att ha gått kandidatprogrammet i datavetenskap har du kompetens att jobba med programutveckling, oavsett om det gäller stora system, internetlösningar eller att utforma användargränssnitt.
Med kompetens från kandidatprogrammet i datavetenskap väntar en framtid med stora möjligheter eftersom din kompetens kommer att efterfrågas inom många olika sorters verksamheter.
Karriär efter avslutad examenEfter examen kan du exempelvis arbeta som programmerare, systemutvecklare eller projektledare. Du kan också välja att studera vidare till en masterexamen.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Stockholms universitet
Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Highlights