Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Kandidatprogram i affärssystem och tjänstedesign

Stockholms universitet, i Stockholm
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Idag är företag och organisationer helt beroende av effektiva affärssystem för att bedriva sina verksamheter. Ett affärssystem är själva ryggraden i en organisation och håller ihop alla nödvändiga arbetsprocesser.
En viktig del inom affärssystem är tjänster. Det handlar om design av informationstjänster med affärssystem som bas. Informationstjänster förmedlar funktioner från affärssystemen via Internet och molnet till den globala marknaden. Exempel på affärstjänster är näthandel, nätauktioner, strömmad musik, mobila banktjänster och myndighetstjänster. En utmaning är att utveckla och tillhandahålla tjänster och affärssystem som håller för miljoner av samtidiga användare.
För att kunna utveckla bra affärssystem behövs kunskaper om hur både verksamheter och IT fungerar. Den kunskapskombinationen är mycket användbar och efterfrågad. På arbetsmarknaden kallas denna roll ofta för affärsarkitekt. Utbildningen passar dig som är lyhörd och nyfiken på andras behov och idéer. För att bli en bra affärsarkitekt är det också bra om du är målmedveten och gillar utmaningar. Kunskap om datorer och programmering får du under utbildningen.
Karriär efter avslutad examenEfter examen kan du exempelvis arbeta som affärsarkitekt, konsult inom tjänstedesign och affärssystem, utvecklare av mobila tjänster, systemutvecklare eller projektledare. Du kan också välja att studera vidare till en masterexamen.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Stockholms universitet
Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Highlights