Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)

Data- och systemvetenskapligt kandidatprogram

Stockholms universitet, i Stockholm
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik
Längd
180 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Antagningshistorik

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Kandidatprogrammet i data- och systemvetenskap är utvecklat för att möta behov inom den mycket dynamiska IT-sektorn. Utbildningen omfattar en blandning av ämnen från design och projektledning till mer tekniska delar som programmering och databaser.
Du kan själv påverka innehållet i utbildningen genom fria val av delkurser, vilka alla ger dig en solid grund för en professionell yrkesroll som systemutvecklare, projektledare, programmerare, konsult och mycket annat inom IT-området.
Utbildningen förutsätter inte att du har teknisk kunskap om datorer eller erfarenhet av programmering, däremot är det viktigt att kunna kommunicera muntligt och skriftligt, sätta sig in i nya områden och vara en problemlösare.
Du har stor valfrihet att inom programmet forma din egen profil utifrån dina egna intressen. Du kan välja antingen en bred utbildning inom hela området eller att fördjupa dig i specifika delar som programmering, design eller systemutveckling. Upplägget är till stor del praktiskt och du arbetar i en modern datormiljö med grupparbeten och projektuppgifter.
Karriär efter avslutad examenEfter examen kan du exempelvis arbeta som systemutvecklare, programmerare eller IT-konsult. Du kan också välja att studera vidare och ta en masterexamen.

Examen & Intyg

Kandidatexamen
Stockholms universitet
Universitetsvägen 10A
106 91 Stockholm

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...

Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar.

Highlights