Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)

Masterprogram i mänskliga rättigheter

Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
120 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Höst 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst 2024

  • Klassrum
  • Lund

Om utbildningen

Programmet har en flervetenskaplig humanistisk profil och förenar historiska, politiska, filosofiska och rättsliga perspektiv för att skapa en fördjupad förståelse för och ett analytiskt förhållningssätt till mänskliga rättigheter som den komplexa företeelse det är i vår samtid. I programmet behandlas mänskliga rättigheter inte bara som en etisk princip eller som grund för rättsregler, utan som en del av det demokratiska samhällets infrastruktur.

Programmet är forskningsorienterat och vänder sig studenter som är intresserade av att utveckla tvärvetenskapliga färdigheter, relevanta för vår tids politiska och kulturella utmaningar. Vi fokuserar på en interaktiv undervisningsstil med nära koppling till vår pågående forskning. 
Programmet ges av avdelningen för mänskliga rättigheter vid Historiska institutionen. Vi finns på LUX som erbjuder en livlig studiemiljö med bibliotek, café och studieplatser.

Programstruktur:

Termin 1: Mänskliga rättigheter i den globaliserade världen: Aktörer, indikatorer och institutioner (15 högskolepoäng), Mänskliga rättigheter i politikens och filosofins historia (15 högskolepoäng), termin 2: Mänskliga rättigheter: forskningsmetoder och forskningsetik (15 högskolepoäng), Tematiska fördjupningskurser (motsvarande 15 högskolepoäng), termin 3: Fältkurs, där studenten väljer praktik eller fältarbete (30 högskolepoäng), termin 4: Examensarbete (30 högskolepoäng).

https://www.mrs.lu.se/utbildning/masterprogram-i-manskliga-rattigheter/sok-programmet/

Så ansöker du

Kandidatexamen i mänskliga rättigheter eller annat relevant ämne inom humaniora, samhällsvetenskap, teologi eller juridik, samt engelska 6/B eller motsvarande. För sökande med kandidatexamen i annat ämne än mänskliga rättigheter krävs att man genom specialisering eller examensarbete visar tillräckliga ämneskunskaper.  

Examen & Intyg

Masterexamen
Lunds universitet
Lund

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare,...

Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar.

Highlights