Hitta Ditt Yrke - Personlig tränare SAFE

En pedagogisk utbildning där teori blandas med praktik fick Rebecka Åkerdahl, 38, att fastna för SAFE Education. Idag arbetar hon som personlig tränare, där hon får följa människors personliga utveckling, fysiskt och psykiskt. - Jag träffar många olika människor som jag ofta får en nära relation till. Det betyder mycket för oss båda, säger hon. 

Personlig tränare

Rebecka hjälper människor till personlig utveckling


En pedagogisk utbildning där teori blandas med praktik fick Rebecka Åkerdahl, 38, att fastna för SAFE Education. Idag arbetar hon som personlig tränare, där hon får följa människors personliga utveckling, fysiskt och psykiskt. 

- Jag träffar många olika människor som jag ofta får en nära relation till. Det betyder mycket för oss båda, säger hon.

Rebeckas utbildning:

NamnPersonlig tränare
Ort: Göteborg, Malmö, Stockholm
Utbildningstyp: Yrkesutbildning

SkolaSAFE
Längd: 32 veckor
Studiestöd: Nej

Vem är du?
Jag heter Rebecka Åkerdahl, är 38 år och bor i Stockholm där jag arbetar som personlig tränare.

Vad läste du på SAFE?
Jag har gått flera olika utbildningar; grundläggande teori, förberedande gruppträning, gruppträningsinstruktör, förberedande personlig tränare och personlig tränare. Jag tyckte så mycket om att läsa på SAFE att jag idag arbetar där!

Var det svårt att få arbete efter examen?
Nej inte alls, snarare tvärtom.

Hur kom det sig att du fastnade för SAFE? 
SAFE:s utbildningar är pedagogiska och blandar teori med praktik. De har också otroligt bra och engagerade lärare. Jag hade väldigt roligt under min tid som elev på SAFE, och för mig är det en förutsättning för inlärning.

Beskriv ditt yrke!
Jag coachar människor till personlig utveckling, med utgångspunkt i hur deras liv ser ut i dagsläget. Jag lyssnar och leder dem in på rätt spår. Eftersom alla har olika förutsättningar, träningsbakgrunder, fysisk kapacitet osv. så är det ett stimulerande och omväxlande jobb!

Vad är det bästa med ditt arbete?
Att jag träffar väldigt många olika människor som jag får en nära relation till och de betyder oftast mycket för oss båda. Att få se människor utvecklas är helt fantastiskt och ofta känslosamt. Jag uppskattar också att jag får röra på mig hela dagarna. Ingen mår bra av att sitta still för länge!

Hur är det att jobba som personlig tränare?
Det är otroligt givande och även krävande. Det tar ett tag att bygga upp sitt varumärke och få kunder.
Det gäller att samtidigt som du vägleder andra att också vägleda dig själv. Jag tycker att det är viktigt att du vågar prova dig fram. Du bör vara nyfiken, ödmjuk, tolerant, tålmodig och kunna jobba långsiktigt.

Vad är det mest utmanande med ditt arbete?
Att jag jobbar i en miljö som kan vara ganska stökig, det är alltid musik på och det är folk överallt – hela tiden. Ibland kan de planer jag har lagt upp för en kund spricka på grund av att det redskap jag tänkt använda är upptaget och då måste jag vara flexibel och snabb på att komma på en ny övning. Det kan också vara utmanande att vara ödmjuk och bestämd på samma gång.

Vem tror du yrket passar för?
Det passar för någon som tycker om när det händer mycket, är social och kan hantera människor i en stimulerande miljö. Det är också bra att vara öppen, nyfiken och tålmodig.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?
Ta det lugnt under utbildningen. Ibland kan det vara stressande när du stöter på nya saker som kan vara lurigt att lära sig till en början, men du kommer lära dig det – det lovar jag! Och njut av dagarna på SAFE! Ha roligt och passa på att knyta kontakter! Du kommer inte att ångra dig!

Arkiv: Hitta ditt yrke


Annonser