Hitta ditt yrke - HR-assistent

Caroline jobbade som frisör och drev salong med en kollega, men kände att hon ville utbilda sig till något nytt. Läs mer om Carolines utbildning HR-assistent och hur det är att plugga på distans! 

HR-assistent NTI-skolan

Från frisör och egenföretagare till HR-assistent!

Caroline drev en salong tillsammans med en kollega men kände att det var dags för ett karriärbyte:  

- Jag trodde verkligen att det var för sent för att sadla om men så hittade jag någonting som verkligen intresserade mig!

Utbildning: HR-assistent, 800 p
Ort: Distans Stockholm
Utbildningstyp: Yrkeshögskoleutbildning

Skola: NTI-skolan
Längd: 800 p, 40 veckor
Studiestöd: Ja

Caroline arbetade tidigare som frisör, både som anställd och som egenföretagare:

”Jag drev en liten salong tillsammans med en kollega men efter ett tag så kände jag att jag ville göra något annat. Jag trodde verkligen att det var för sent för att sadla om men så hittade jag någonting som verkligen intresserade mig och så tänkte jag att det är nu eller aldrig.”

Det tog nio månader att läsa till HR-assistent med ett ämne i månaden, totalt nio olika ämnen. Det blev heltidsstudier på distans så att all ledig tid lades på studierna.

”Det passade min livssituation perfekt. Jag har barn och genom att plugga på distans är jag alltid tillgänglig för dem samtidigt som jag kan lägga upp mina studier så att det passar mig och min familj.”

Fortsatta studier på NTI-skolan – det är aldrig för sent att studera!

”Nu när jag gett mig in i studierna igen som vuxen känner jag att det har aldrig varit så roligt att plugga. Ju mer jag pluggar desto mer vill jag fortsätta. Jag har blivit så inspirerad till att fortsätta plugga så jag har sökt ytterligare kurser på NTI-skolan. Jag hoppas snart få ett arbete där jag får användning av alla mina nya kunskaper. Är det någonting jag lärt mig så är det att det aldrig är för sent att studera!”

Det bästa med distansstudierna är att förfoga över sin egen tid.

” Det bästa är att man kan bestämma själv över studierna. Jag kan själv bestämma mellan vilka tider och även var jag vill studera. Dessutom får jag får bra feedback från läraren och stöd om jag behöver.”

Men det finns såklart sådant som är svårare då man läser på distans och det har mycket med självdisciplin att göra.

”Det är viktigt med självdisciplin när man pluggar på distans. Ibland måste jag arbeta på att få studiero och att hålla mig till mitt ”pluggschema”. Det hade också varit bra att ha klasskamrater att bolla med.”

Vi bad om tips och råd för framtida studenter utifrån den erfarenhet som hon nu har. Svaret kom snabbt och glatt.

”Att göra det! Det finns så mycket roliga och intressanta kurser och verkligen lyxigt att man har möjligheten att studera. Att det aldrig är för sent att göra något nytt. Men det gäller att vara strukturerad och ha ett sorts schema som man i alla fall försöker följa. Jag rekommenderar NTI-skolan för alla som vill studera på distans!”

Arkiv: Hitta ditt yrke


Annonser

Du kanske också är intresserad av: