Hitta ditt yrke - Webbutvecklare inom .NET

Mitt uppe i karriären valde Magnus Weidmar att sätta jobbet på paus. Av en enda anledning - Magnus hade blivit handlöst förälskad - i att knacka kod.

- Jag har inte ångrat det en dag, bara önskat att jag gjort det tidigare, berättar Magnus.

EC utbildning .net utvecklare

Förälskelsen som ledde till en ny karriär

Mitt uppe i karriären valde Magnus Weidmar att sätta jobbet på paus. Av en enda anledning - Magnus hade blivit handlöst förälskad - i att knacka kod.


- Jag har inte ångrat det en dag, bara önskat att jag gjort det tidigare, berättar Magnus.

Utbildning:Webbutvecklare inom .NET
Ort: Helsingborg
Utbildningstyp: Yrkeshögskoleutbildning

SkolaEC utbildning
Längd: 2 år
Studiestöd: Ja

Magnus arbetade som IT-projektledare när han av en slump skrev in sig på en kurs i programmering och blev handlöst förälskad.  

- Programmering är den perfekta kombinationen av kreativitet, problemlösning och praktiskt genomförande. Jag kände att jag med mer kompetens i back-end kod skulle kunna bli en än mer kompetent projektledare och snubblade då över utbildningen till ”Webbutvecklare inom .NET” på EC Utbildning.

Hur upplevde du studietiden?

- När jag researchade EC-utbildning innan jag bestämde mig för att söka, läste jag en sånhär studentintervju på hemsidan och tänkte, gud vilken cliché, tjejen som blev intervjuad vitnade om gemenskap och stort engagemang från både kursledare och utbildningsledare. Faktum är dock att det stämde väldigt väl in på verkligheten, utbildningen präglas av stöd i alla de former och skolan i sig är verkligen välanpassad för studenter utan programmeringserfarenhet. Jag har sedan start trivts väldigt bra på skolan. Om man som jag är lite mer praktiskt lagd så har man verkligen ett försprång då det mesta är väldigt hands on och byggt på learning by doing.

Har du fått jobb redan?

- Jag blev erbjuden jobb redan på min första LIA period som jag utförde på företaget, så nu efter examen arbetar jag som Full Stack Application Developer på Sogeti. Det är lätt att få jobb om du visar att du har en vilja att utvecklas och ett eget driv. Jag får flera jobberbjudande i veckan på LinkedIn.

Varför tycker man bör söka till EC?

- Tycker du om att knacka kod, eller vill arbeta med något praktiskt och kreativt, så sök! Detta måste vara den absolut snabbaste vägen till ett jobb där man får jobba praktiskt och kreativt och dessutom till en lön som är riktigt bra jämfört med många andra branscher. Jag har inte ångrat det en dag, bara önskat att jag gjort det tidigare, avslutar Magnus.

Arkiv: Hitta ditt yrke


Annonser

Du kanske också är intresserad av: