Yrkesutbildning

Turism & Äventyr [EGY]

Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
1,5 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Turism & Äventyr [EGY]

Vill du arbeta som reseledare eller guide? Eller vill du producera resor och events inom turism branschen? Hos oss får du verktygen till detta och mycket mer. En spännande karriär i Sverige och utomlands väntar. Starta ditt äventyr hos oss idag!

Med turism och äventyr på schemat

Vi erbjuder tre terminer med lärorika upplevelser inom turism- och äventyrsbranschen inklusive praktik. På vår yrkesförberedandeutbildning blandar vi teori med praktik, allt för att du skall få en god grund att stå på i din framtida karriär. Du kommer att utveckla din kompetens inom turism, äventyr samt guideteknik och ledarskap. Har du ett genuint intresse för värdskap och upplevelser passar vår turismutbildning för dig. 

Ett spännande arbete väntar i turistbranschen.

Med vår utbildning i bagaget får du en bred kompetens inom besöksnäringen. Det finns en mångfald av stimulerande yrken inom en välkomnande bransch. Du kan arbeta som tex reseledare och guide. För dig som vill starta eget ger vår utbildning dig en bred bas inom turism att bygga ditt företagande på.

För mer information om Turism & Äventyr [EGY], vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Grimslöv

Ansökan och behörighet

Ansökan 

Behörighetskrav: sökande ska ha 3-årig gymnasieutbildning med godkänt i idrott (godkänt i simning)  eller motsvarande. 
Du som söker ska vara minst 18 år och ha en normal grundkondition. Vi vill också att du har ett genuint intresse för resor, friluftsliv och äventyr samt en stor ambition att satsa på din utbildning. Har du erfarenhet från arbete med människor och service är det också meriterande.

När du söker till oss vill vi att du skickar med ett personligt brev och motiverar varför du vill studera hos oss. Vi behöver också ett CV och ditt gymnasiebetyg. Har du fler dokument som visar på dina meriter tar vi gärna emot dem. Du kommer också att få besvara ett antal intervjufrågor skriftligt och vi ser gärna att du anger någon referens som vi kan kontakta.

Du söker via Grimslövs folkhögskolas hemsida och vill du läsa mer om kursen så besök gärna kursens hemsida turismochaventyr.se

Kurspresentationer och antagningsintervjuer

Vi antar löpande under våren, varför det är bra att vara tidigt ute med din ansökan. Beskedet om man har kommit med till höstens kurs eller inte, brukar vi kunna lämna inom ett par veckors tid. Detsamma gäller om man erbjuds en reservplats. 

Examen, diplom m.m.

Eleven erhåller bedömningen godkänd eller icke godkänd på samtliga delkurser. En slutgiltigt bedömning görs i slutet av termin tre som sammanfattar hela utbildningen. För vissa moment kan man även erhålla certifikat och diplom som är utfärdat av organisationer eller företag inom turismbranschen. När termin tre avslutas får eleven ett kursintyg där utbildningens innehåll och upplägg finns presenterat tillsammans med bedömningen. 

Praktik

Du får flera veckors arbetsplatsförlagd utbildning med praktik under dina två sista terminer. Dessa kan genomföras både i Sverige och utomlands. 

Kursinnehåll

Utbildningen har tre huvudområden som genomförs parallellt med varandra och i många fall sammanflätade, för att nå bästa effekt. Inom dessa huvudområden hittar du ett stort antal delkurser där du både får en introduktion till ämnet men även har möjlighet till fördjupningar.

  • Äventyr
  • Guide och Ledarskap
  • Besöksnäring                                                    

Samarbete med turismnäringen

Under en stor del av utbildningen är lärande nära kopplat till branschen. Vi varvar teoretiska föreläsningar och praktiska övningar med projekt, studiebesök och studieresor. Vi besöker företag inom besöksnäringen.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskolan är kostnadsfri, men du betalar för studieresor och litteratur, vissa specialkurser till en kostnad av ca 30 000 kr, plus merkostnadslån. Besök skolans hemsida för mer information om kostnader för kost & logi. 

Kursen är CSN berättigad och du har möjlighet att söka merkostnadslån för utlandsresor och den tredje termin.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Turism & Äventyr [EGY]

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Grimslövs Folkhögskola
Grimslövs Folkhögskola
342 55 Grimslöv

En populär folkhögskola

Grimslövs folkhögskolas vision är att "att göra skillnad" och på det viset bidra till Region Kronobergs vision Ett gott liv i ett livskraftigt län. Studietiden på Grimslövs folkhögskola ska upplevas som en förändring i positiv riktning för alla som studerar. Helhetsbedömningen...

Läs mer om Grimslövs Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Highlights