Visar 1-20 av 122 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 122 träffar
1
2
3
4
...
7

Utbildningar inom Hotell, Event och Turism

Här finns utbildningarna för dig som vill ha ett yrke med fokus på hotell, event, turism, resor och servicerelaterade arbetsuppgifter. Dessa områden är breda och det finns ett flertal studieinriktningar och yrkesområden för den som är intresserad. Utbildningar inom hotell, event och turism kan vara allt från resesäljare och vildmarksguide till eventkoordinator, och passar både den som vill plugga i Sverige eller den som är redo för ett äventyr utomlands.


Utbilda dig inom hotell, event och turism på universitet och högskola

Om du vill hitta en akademisk hotell-, event- eller turismutbildning ska du söka efter utbildningar på universitet och högskola. På universitet och högskolor samlar du högskolepoäng och det finns utbildningar och kurser inom massor av olika områden och av olika längd. 

Event


Yh-utbildningar med hotell, event och turisminriktning

En Yh-utbildning är oftare lite kortare än en universitets- och högskoleutbildning. De är inte akademiskt lagda utan har uppkommit efter att man sett att det finns ett kompetensbehov på arbetsmarknaden, inom det specifika området. Det finns massor av olika Yh-utbildningar inom hotell, event och turism som du kan välja bland. De innehåller ofta mycket praktik i form av Lärande i Arbete (LIA) som du gör ute på ett företag i branschen, där du får utöva dina teoretiska kunskaper i praktiken.

Hotell-, event- och turismutbildningar på folkhögskola

Det finns många folkhögskolor runt om i landet som erbjuder utbildningar inom hotell, event och turism. Många av dessa fungerar som studieförberedande för högre studier på exempelvis högskola eller universitet. På en folkhögskola har du ofta möjlighet att bo på skolans internat. Detta skapar en unik gemenskap bland studenterna som du inte hittar inom någon annan studieform.

Yrkesutbildningar inom hotell, event och turism

Om du vill få en specifik yrkestitel och kompetens kan en yrkesutbildning vara ett bra alternativ. Yrkesutbildningar inom hotell, event och turism kan variera stort både i längd, kvalitet och priser. Det är viktigt att du, innan du hoppar på den typen av utbildning, tar reda på vad den ger för examen och om den är nationellt eller internationellt godkänd. Detta eftersom det inte finns någon myndighet som har ett övergripande ansvar för yrkesutbildningar och dess innehåll.

Turismutbildningar på Komvux

Behöver du komplettera med vissa ämnen för att bli behörig för den utbildning du vill gå? Då kan komvux vara ett bra alternativ. Det finns flera olika komvuxutbildningar inom hotell, event och turism som kan hjälpa dig på vägen till ditt drömjobb.

Plugga hotell, event och turismutbildningar på distans

Har du inte möjlighet att flytta till den ort där utbildningen ges? Då kan en distansutbildning inom hotell, event och turism vara lösningen. När du läser en distansutbildning får du själv välja hur du lägger upp dina studier. Det enda som krävs är en dator med internetuppkoppling då de flesta av självstudierna sker via skolans nätbaserade läroplattform. En distansutbildning är också en bra lösning om du exempelvis vill kombinera studier med arbete, eftersom du själv lägger upp när, var och hur du vill studera.

Studera hotell, event och turism utomlands

Drömmer du om att åka utomlands och studera? Då finns det massor av utbildningar inom hotell, event och turism som du kan välja bland. För att plugga utomlands kan man gå tillväga på lite olika sätt. Om du redan idag studerar på ett svenskt universitet eller en högskola kan du ta reda på möjligheterna att under en eller flera terminer åka iväg som utbytesstudent till en utländsk skola. För att få mer information om att åka som utbytesstudent ska du kontakta den högskola eller det universitet du studerar på.

Du som vill läsa en hotell-, event- eller turismutbildning utomlands kan också använda dig av en förmedlare av utlandsstudier, en så kallad agent. Agenten hjälper dig då med att hitta utbildning, skola och vägleder dig igenom ansökningsprocessen. Om du sedan blir antagen är agenten också behjälplig med saker som boende, visum etcetera. Det är ett smidigt och bra sätt för dig som tycker det känns krångligt att ta reda på allt själv.

Men självklart har du även möjligheten att åka utomlands och studera hotell, event och turism helt på egen hand. Då får du ta kontakt med ett universitet där du vill studera och sedan kolla upp vad som gäller med ansökan, antagningskrav och se till att du fyller i alla papper på rätt sätt. Om du sedan blir antagen får du även ordna med boende och eventuellt visum själv. Det krävs lite mer jobb av dig men är ett bra alternativ för dig som vill ha en utmaning och forma din egen utbildning.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 47 utbildningar inom kategorin Hotell / Event / Turism som ges utomlands?