Konst- och kulturutbildning

Musikalartistutbildning på heltid

Kulturama, i Stockholm
Längd
4 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Klassrum
Längd
4 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
46 900 SEK Momsfri
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-08-21
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Musikalartistutbildning på heltid

Kulturamas Musikalartistutbildning riktar sig till dig som vill fördjupa dina kunskaper i sång, dans och teater (triple threat) för att sikta mot en karriär som musikalartist och artist. Kulturamas Musikalartistutbildning utvecklar distinkta och dynamiska artister med en utpräglad kompetens inom musikteater. Våra studerande går vidare till ett brett arbetsfält både nationellt och internationellt.

Vår undervisning

På Kulturama värnar vi om att lusten till lärande ska stå i centrum. Vi tror att trygghet, tillit och förtroende gör våra studerande till starka individer och artister. Vi tror att vi, med vårt arbetssätt är unika vad gäller vårt sätt att förmedla denna trygghet och grogrund.

Under 4 temaveckor bryts schemat och studierna fördjupas inom vissa specifika områden. Dels sker arbete med produktioner och en av dessa veckor används som en "framtidsvecka" då fokus helt ligger på ditt framtida yrkesliv som artist. Externa gäster bjuds in för att hålla föreläsningar, inspirera och motivera.

Utbildningen ger gedigna kunskaper inom de tre konstnärliga ämnena sång, dans och teater på en nivå som gör dig väl förberedd att ge dig ut i artistbranschen eller söka dig vidare till exempelvis Musikalartistutbildningen vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Vårt unika lärarteam består av erfarna, välutbildade och skickliga pedagoger som själva är eller har varit yrkesverksamma som musikalartister, musiker, koreografer och skådespelare. Du kommer att få en högt kvalificerad undervisning och personlig coachning. Utifrån dina förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som musikalartist, både individuellt och i ensemble.

Produktioner

Under utbildningen görs redovisningar, konserter och större produktioner där våra studerande ges tillfälle att på ett djupgående sätt träna, utveckla och finslipa de verktyg som krävs för att nå en professionell nivå. Den slutliga musikalproduktionen är unik i sitt slag tack vare vårt samarbete med musiker från musikhögskolan i Piteå, inhyrda professionella musiker samt våra scentekniska möjligheter.

Ändamålsenliga lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Våra musikalartistsstuderande har tillgång till sex teatersalar, sju danssalar och sex sångsalar.

Det finns totalt fem scener kompletta med professionellt ljus- och ljudutrustning. De är av olika storlekar där den största har sittplatser för drygt 240 personer.

Framtiden för våra elever

Kulturama Musikalartistutbildning utvecklar distinkta och dynamiska artister med en utpräglad kompetens inom musikteater. Våra studerande går vidare till ett brett arbetsfält både nationellt och internationellt.

Kulturama Musikalartistutbildning har en lång tradition av studerande som efter avslutade studier hos oss gått vidare till HSM (Musikalhögskolan Artisten) i Göteborg och skolor utomlands, såsom Mountview Academy of London, AMDA New York/Los Angeles, New York Film Academy och Royal Academy of London m.fl

Våra samarbeten

Vi har ett bestående samarbete med Musikhögskolan i Piteå där studerande från deras studiomusikutbildning arbetar med vår slutproduktion.

Kulturama har kontinuerliga samtal och möten med de konstnärliga högskolorna inom varje specifik inriktning. Detta för att säkerställa att våra studerande får en relevant utbildning som gör dem attraktiva och ger bästa möjlighet för framtida studier på de konstnärliga högskolorna. I dessa samtal utformas även utbildningarna efter de aktuella trenderna inom branschen.

Kulturama Studio talks

Till Kulturama Studio talks bjuds etablerade artister, skådespelare, regissörer, musiker och producenter in till en intervju. Det är exklusivt för våra studerande som får chans att ställa frågor och samtala med erfarna representanter från branschen. Lisa Nilsson, Danny Saucedo, Helen Sjöholm, Alexandra Rapaport, Christoffer Wollter och Julia Dufvenius är exempel på gäster vi haft. Varje månad bjuds olika gäster in till Studio talks och det betyder mycket och är väldigt uppskattat av de studerande att få möta dem. Studio talks avslutas alltid med festligt mingel på studiogolvet, vilket ger ytterligare tillfälle till samtal med gästen.

Ansökan
Du skriver in dig som sökande via Kulturamas hemsida. Under fliken för utbildningar hittar du Musikalartistutbildningen. Under våren sker auditions, men ibland kan det finnas ströplatser kvar i början av höstterminen. Håll utkik efter sen antagning.

Audition/intervju
Antagningsprovet till Musikalartist består av två delar.
Först en digital audition där du filmar dig själv när du framför en valfri sång. 

Om du går vidare till nästa omgång, väntar en audition på plats i Kulturamahuset och då ingår detta:

  • Dansteknikprov i grupp - jazzdans
  • Sångprov - ta med dig noter till provet (pianist finns på plats)
  • Intervju
  • Teaterprov - du framför en valfri monolog
  • Instuderings/notläsningsprov

Mer utförliga instruktioner får du när du anmäler dig på vår ansökningsportal.

Studiemedel

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Du kan söka studiebidrag, studielån och merkostnadslån för att delvis finansiera terminsavgiften.

Möjlighet till boende

I samarbete med Tollare folkhögskola kan vi erbjuda ett antal rum för uthyrning.

För mer information om Musikalartistutbildning på heltid, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Sista ansökan: 2024-08-21

Ansökan och behörighet

Ansökan

Du skriver in dig som sökande via Kulturamas hemsida kulturama.se

Förkunskaper och behörighet

Gymnasieskola eller motsvarande alternativt viss yrkeserfarenhet.

Kostnader

Avgift

46 900 kr/termin

CSN-berättigad med rätt att söka merkostnadslån.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musikalartistutbildning på heltid

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kulturama
Virkesvägen 21, Box 191 93
104 32 Stockholm

Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar

Din dröm, vår verklighet På Kulturama Konst- och Kulturutbildningar har du möjlighet att under professionell ledning utforska och finna dina styrkor som framtida artist. Kulturama hjälper dig att förverkliga din dröm! Kulturama är Nordens största skola för estetiska utbildningar och...

Läs mer om Kulturama och visa alla utbildningar.

Highlights