Hundutbildning

Jobba med människans bästa vän

Drömmer du om att jobba med hundar? Då har du kommit rätt! Du kan hitta utbildningar till hundtränare, hundinstruktör eller varför inte hundfrisör? Här finns hundutbildningar för dig som vill kunna kombinera jobb med ditt hundintresse.
Visar 1-19 av 19 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-19 av 19 träffar

Mer om hundutbildningar

Hunden är människans bästa vän. Att dessutom kunna jobba med hundar innebär att du kan kombinera jobb med ditt hundintresse. Det finns många olika sätt att arbeta med hundar och här presenterar vi några av de hundutbildningar du kan gå för att få ditt drömjobb. 

Hundskötare

Vill du få ett rikare hundliv och lära dig allt om hundar? En hundskötarutbildning är en bred utbildning som ger dig möjligheter att jobba inom flera olika områden i hundbranschen. Du fördjupar dina kunskaper både om hundens beteende, hundträning, hundvård men även företagande och kundservice. Utöver det får du tips som du har användning av tillsammans med din egen hund. Däremot är det inget krav att du själv har hund för att få gå en utbildning till hundskötare. Målet är att du ska utveckla dina hundkunskaper för att kunna jobba med hundar efter avslutad utbildning.

Hundinstruktör

Som hundinstruktör håller du egna kurser för att lära andra om hundar. Du jobbar alltså närmare hundägaren och inte lika nära hunden. Det betyder att en utbildning till hundinstruktör passar dig som har ett intresse för hundar men samtidigt tycker det är kul att arbeta med människor. 

Under en hundinstruktörsutbildning får du bland annat lära dig mer om hunden som art, olika raser, hundens utvecklingsfaser, hundlek, kundhantering, pedagogik och problemlösning. Allt detta för att du ska kunna hålla egna kurser, föreläsningar eller workshops för hundägare. 

Hundfrisör

Vill du lära dig hur man klipper hundar? Då kan en utbildning till hundfrisör vara något för dig! Som hundfrisör klipper och trimmar du hundar om det så är en vardagsklippning eller till utställning. 

På utbildningen får du lära dig olika klipptekniker, standarder för olika hundraser, hundtvätt och djurbeteende så att du kan skapa trygghet för hundar när de är hos hundfrisören. Efter en hundfrisörutbildning kan du jobba på klinik, djuraffär eller starta egen hundfrisörsalong.  

Hunddagis

Vill du bedriva ett eget hunddagis? Här har du chansen! Under en sådan utbildning får du lära dig allt du behöver veta om hundar och även djurskyddslagen, företagande och hundsjukvård för att du ska ha alla verktyg till att kunna starta ditt egna hunddagis. 

Hundtränare

Som hundtränare tränar du andras hundar, främst inom serviceområden, till exempel blindhundar eller assistanshundar. Det kan också vara privatpersoner som behöver hjälp med att träna sin hund. En utbildning till hundtränare gör dig expert på hundträning och inlärning!

En utbildning till hundtränare riktar sig främst till dig som har egen hund då hunden kommer vara din träningskompis under utbildningens gång. Stor vikt läggs på att förstå hundar bättre och hur du själv agerar i olika situationer. Andra moment i utbildningen är spårtekniker, inlärningsprinciper och första hjälpen. Det förbereder dig till att bli hundtränare både till din egen hund och andras hundar. 

Jämför dina favoriter
Utbildningskategorier